Cryolipolyse: alles wat je moet weten over vetbevriezing

21 juni 2022

Cryolipolyse: alles wat je moet weten over vetbevriezing

Cryolipolyse: alles wat je moet weten over vetbevriezing 

Heb je alles geprobeerd, maar willen die overtollige vetrolletjes maar niet verdwijnen? 

Voor vetbevriezing in Antwerpen moet je bij Coco’s Luxury Beauty Bar zijn. We beschikken over innovatieve cryolipolyse-toestellen, waardoor jij voorgoed verlost bent van overtollig vet op je probleemzones! Twijfel je nog of cryolipolyse iets voor jou is? We zetten al de veelgestelde vragen over vetbevriezing op een rijtje, zodat je een juist beeld hebt van deze behandeling en de resultaten.

Hoe komt het dat ik bepaalde vetten niet wegkrijg met sport of voeding? 

Het is belangrijk om te weten dat jouw lichaamsvet uit verschillende lagen bestaat. De onderste laag vormt geen probleem, want deze vetlaag krijg je makkelijk weg wanneer je gezond eet en voldoende beweegt. Het is het laagje erboven dat wel voor problemen zorgt. Deze laag is amper doorbloed, waardoor de vetcellen niet reageren op sport of gezonde voeding. Vet stapelt zich dan makkelijk op en vormt ophopingen op je probleemzones. Love handles, een buikje of vetrolletjes in andere zones zijn het gevolg.

Wat is cryolipolyse of vetbevriezing juist? 

Cryo is een behandeling waarbij we vet permanent kunnen verwijderen op probleemzones zoals je buik, benen of billen. Vetbevriezing is dé oplossing, om hardnekkige vetten die niet reageren op sport en gezonde voeding definitief kwijt te spelen. De vetcellen worden blootgesteld aan koude en worden op die manier natuurlijk afgebroken en afgevoerd. 

cryolipolyse Antwerpen

Hoe werkt vetbevriezing? 

Het waren Dr. Dieter Manstein en Dr. Rox Anderson, twee dermatologen van de Harvard Medical School in de Verenigde Staten, die via onderzoek ontdekten dat vetcellen in vergelijking met andere lichaamscellen minder goed tegen koude kunnen. We kunnen zo de juiste cellen (de vetcellen) behandelen, want cryolipolyse werkt op basis van koude. 

Tijdens de behandeling worden je vetcellen bevroren. Hierdoor kristalliseren ze, en vervolgens worden ze op een natuurlijke manier, via de lever en nieren, afgevoerd. Het is belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken, om een optimale afvoer van je vetten te verzekeren. 

De behandeling in stappen: 

  1. Je maakt jouw afspraak bij Coco's Luxury Beauty Bar in Antwerpen. We bepalen dan samen aan welke zone(es) jij wil werken. Per behandeling kan je 1 of 2 zones aanpakken. 

  2. We meten de zones op zodat we het resultaat later ook kunnen vergelijken. 

  3. Vervolgens brengen we een cellulitis gel of verstevigende crème aan. 

  4. Daarna gaan we met het toestel over de zone die jij wil behandelen. De lichaamszone kan in het begin wat koud aanvoelen, maar dat gevoel verdwijnt na een kwartiertje. Jij kan dan heerlijk genieten terwijl wij de behandeling uitvoeren! Eén sessie duurt trouwens slechts 45 minuten. Voor wie is vetbevriezing geschikt? 

Cryolipolyse is geschikt voor iedereen die:

  • iets wil doen aan plaatselijk overtollig vet. 

  • aan huidversteviging wil werken. De koude bevordert de bloedsomloop, waardoor je huid terug meer elasticiteit en stevigheid krijgt. 

  • last heeft van cellulitis. Het zijn je vetcellen die zorgen voor een onregelmatige huidtextuur en cellulitis. Cryo bevordert de afvoer van afvalstoffen en vetten, waardoor je huid terug strakker en egaler wordt. 

  • bezig is met een afslankkuur, en graag het resultaat wil versterken. 

  • zijn of haar lichaam graag terug vorm wil geven. 

Vetbevriezing enkel voor vrouwen? Absoluut niet! Zowel dames als mannen komen bij ons langs in het instituut. Want iedereen, ongeacht het geslacht, verdient een stevige, strakke huid. 

vetbevriezing Antwerpen

Welke zones kunnen we behandelen? 

Cryolipolyse kunnen we zowel inzetten op je lichaam als gelaat, op zones zoals je volledige gezicht, je hals, decolleté, een dubbele kin, je armen, buik, rug, borsten, love handles, dijen,... Een lang lijstje, de opties zijn dan ook eindeloos. :-) Zolang er voelbaar vet aanwezig is, kunnen we je zones blijven behandelen. 

Voor je gelaat werken we vooral aan het liften van de huid, het verminderen van rimpels en het verminderen van een dubbele kin. 

Voor je lichaam kunnen we cryolipolyse inzetten om je vetophopingen te verwijderen en je lichaam te verstevigen. 

Doet vetbevriezing pijn? 

Nee, absoluut niet! Het kan zijn dat je aan het begin van de sessie de koude even ervaart, maar dat gevoel verdwijnt na 10 à 15 minuten. Klanten vertellen ons vaak dat de behandeling heerlijk ontspannend aanvoelt. Terwijl wij jouw lichaam behandelen, geniet jij van de rust en van tijd voor jezelf. Als dat niet fantastisch is? 

Komt het vet nooit meer terug? 

Je vetcellen worden definitief verwijderd, ze komen dus niet terug. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je jouw lichaam de juiste, gezonde voeding biedt en ook voldoende beweegt, zodat er geen nieuwe vetcellen ontstaan. 

Met welk toestel wordt er gewerkt? 

Bij Coco’s Luxury Beauty Bar in Antwerpen werken we met de ArctikCryo 21. Er zijn heel wat toestellen op de markt, maar met dit toestel halen we snel de allerbeste resultaten. 

ArctikCryo 21 combineert twee technologieën: cryolipolyse en infrarood. Infraroodstralen stimuleren de doorbloeding van je huid en de celvernieuwing. Dit in combinatie met cryolipolyse zorgt voor een egale, stevige huid zonder overtollige vetten. 

Is het een veilige behandeling? 

Absoluut! Verschillende onderzoeken hebben de bewezen werking en veiligheid aangetoond. Aangezien enkel vetcellen gevoelig zijn voor de koude, worden ze op een veilige manier afgebroken, terwijl je spieren en huid intact blijven. 

Hoe snel zie je resultaat? 

Al vanaf de eerste behandeling merk je blijvend resultaat. Je lichaam heeft na de sessie wel wat tijd nodig om de gekristalliseerde vetcellen af te voeren. Het optimale resultaat is na 2 weken zichtbaar.

Uiteraard geldt dat je met een kuur nog een beter resultaat bereikt. Daarom zetten we gemiddeld een 8-tal behandelingen in, voor een optimaal resultaat. Het aantal sessies hangt af van jouw persoonlijk situatie en wensen.

Tussen iedere sessie zitten minstens 2 weken, zodat je lichaam de tijd heeft gehad om de vetcellen af te voeren. 

Wat kost cryolipolyse bij Coco's Luxury Beauty Bar in Antwerpen?

Wil je eerst graag eens testen? Dan kan je een demosessie boeken voor €100. Daarna kan je kiezen of je 1 zone wil behandelen, of twee zones per sessie. 

Voor 1 zone is dat €130 per sessie, voor 2 zones €200. Als je aan meerdere zones wil werken, is het dus voordeliger om 2 zones te combineren in één behandeling.

Boek je eerste behandeling vetbevriezing in Antwerpen 

Werk je ook graag aan een stevige huid, zonder overtollig vet en met minder cellulitis? Maak je afspraak voor vetbevriezing in Antwerpen, bij Coco's Luxury Beauty Bar Onze huidexperts helpen je graag met advies op maat, zodat jij stralend en zonder overtollig vet van het leven kan genieten!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x