Wat is acne en waar komt acne vandaan?

30 maart 2022

Wat is acne en waar komt acne vandaan?

Wat is acne en waar komt acne vandaan?

De meeste van ons kennen acne vulgaris, dat is de medische term voor jeugdpuistjes, als iets dat start in de puberteit. Het is echter (helaas) niet zo dat het krijgen van acne voorbehouden is aan pubers. Sommige mensen krijgen zelfs op latere leeftijd pas last van acne, de oorzaken zijn dan meestal wel anders als die wanneer je acne krijgt in de puberteit. Tijdens die periode in je leven vinden zorgen de 'gierende' hormonen ervoor dat er flink wat veranderingen plaatsvinden in je lijf. Ook je huid krijgt hiermee te maken en omdat hormonen voornamelijk invloed uitoefenen op je talgklieren resulteert dat over het algemeen in die vervelende acne, puistjes en pukkels.

Hoe ontstaan acne, puistjes en andere onzuiverheden?

De hormonen zorgen in de puberteit zorgen ervoor dat de talgklieren op je gezicht, borst en rug groter en actiever worden. We zien talg wel eens vaker als een vervelend onderdeel van onze huid maar in feite zorgt het ervoor dat de huid soepel blijft en zoals bij zoveel dingen is een teveel aan talg iets wat je liever voorkomt. Door een teveel aan talg raken de afvoerkanaaltjes van de talgklieren verstopt. Talgophopingen zoals mee-eters of comedonen zijn daar het resultaat van. Wanneer bacteriën daarna zich voeden van het talg, veroorzaakt dit een ontsteking. Die ontsteking wordt een puistje of pukkel.

5 oorzaken van acne

  • Hormonen
  • Stress
  • Voeding
  • Onjuist reinigen en/of verzorgen van de huid
  • Vieze make-up kwasten
  • Verstoppende cosmetica
  • Genetische aanleg

Er zijn dus best wel wat externe factoren die invloed kunnen uitoefenen op jouw huid en daarmee acne kunnen veroorzaken. Het goede nieuws is: daar kun je zelf iets aan doen! Zorg er oorzaken acne kwasten reinigenbijvoorbeeld voor dat je jouw make-up kwasten op tijd en regelmatig reinigt en dat je een gezond voedingspatroon aanhoudt. Wil je graag persoonlijk productadvies? Dan kun je het best een gratis huidanalyse bij ons boeken.

Hoe moet je acne behandelen?

Heb je last van acne en onzuiverheden en woon je in de buurt van Antwerpen? Dan is het een goed idee om eens langs te komen bij Coco's Luxury Beauty Bar Antwerpen voor een gratis huidanalyse. We kijken dan met ons professionele huidanalyseapparaat naar de conditie van jouw huid en kunnen op basis daarvan samen met jouw een behandelplan op maat maken voor het verminderen van jouw acne. 

Er zijn een aantal professionele behandelingen die geschikt zijn voor het behandelen van de acne huid. Let wel, het is echt afhankelijk van de conditie van jouw huid welke behandeling het best geschikt is daarom werken we enkel met behandelingen op maat zodat we zeker weten dat we het juiste pad kiezen naar de beste versie van jouw huid. Onderstaande behandelingen zijn een greep uit de opties voor mensen met een acne huid:

  • Chemische peeling
  • Germaine de Capuccini Purexpert
  • LED
  • Microneedling

Welke huidverzorgingsproducten moet ik gebruiken met acne?

Juist wanneer je last hebt van acne is het belangrijk om jouw huid ook thuis goed te verzorgen. Let op dat je geen producten gebruikt die té agressief werken, daarmee kun je namelijk jouw huidbarrière beschadigen en dat kan juist weer leiden tot verergering van jouw acne of andere huidproblemen.

Het beste kun je je door jouw huidexpert bij Coco's Luxury Beauty Bar in Antwerpen laten adviseren zodat je zeker weet dat de producten die jij gebruikt geschikt zijn voor jouw specifieke huidtype en huidprobleem. Woon je nou niet in de buurt van Antwerpen? Geen probleem! We hebben ook een webshop: Coco's Beauty Store. Hier vind je al onze favoriete producten én een uitgebreiHuidverzorgingsproducten acnede routine finder waar je complete, kant-en-klare huidverzorgingsroutines kunt shoppen voor ieder huidtype en huidprobleem.

Vind je dat nog een beetje spannend? Start dan een chat in de webshop of stuur een e-mail naar rebecca@cocosluxurybeautybar.com en we zorgen voor een gedegen product- en huidadvies op afstand.



{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x