Vanaf wanneer krijg je rimpels?

9 februari 2022

Vanaf wanneer krijg je rimpels?

Vanaf welke leeftijd ontstaan rimpels?

De eerste rimpels ontstaan vaak rond een leeftijd van 30 jaar, maar vanaf je 25ste neemt de hoeveelheid collageen in je huid al jaarlijks met zo’n 1% af. Huidveroudering start dus eigenlijk al wanneer je in je twintiger jaren bent. 

Aangezien je huid collageen nodig heeft voor stevigheid en de productie afneemt, zal je door deze afname je eerste fijne lijntjes en rimpels opmerken tussen je 25ste en 35ste. De exacte leeftijd wordt bepaald door een aantal factoren. 

Hoe ontstaan rimpels?

We worden allemaal ouder, maar je kunt wel voor een groot stuk zelf bepalen op welke manier. Het ontstaan van rimpels is namelijk deels erfelijk, want de leeftijd waarop en hoe snel je rimpels krijgt, ligt voor zo’n 50% genetisch vast.

Er is wel goed nieuws, want die andere 50% heb je zelf in de hand! Je levensstijl speelt een belangrijke rol in de vorming van rimpels. Al deze zaken bepalen mee hoe snel je rimpels krijgt: 

  • Te vaak onbeschermd in de zon doorbrengen is één van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. UV-straling dringt diep door in je huid en tast het collageen aan, waardoor je huid minder stevig wordt. 

  • Je voeding: als je veel ongezonde voeding eet, geef je jouw huid niet de juiste voedingsstoffen. Suiker breekt collageen af, en maakt dus wel degelijk ouder! Ook wanneer je dikwijls rookt of veel alcohol consumeert versnel je het verouderingsproces. 

  • Een te hoog gehalte aan stress en een tekort aan slaap werken vroegtijdige huidveroudering in de hand.

Hoe komt het dat deze factoren huidveroudering veroorzaken? 

Een ongezonde levensstijl kan dus leiden tot huidveroudering, maar hoe komt dat juist? 

Bij factoren zoals roken en overmatige blootstelling aan de zon komen vrije radicalen vrij, dit zijn schadelijke moleculen. Eigenlijk komen ze van nature voor in je lichaam, maar ze worden pas echt een probleem wanneer er een explosieve toename is. Als je lichaam een teveel aan vrije radicalen heeft die je cellen beschadigen, spreken we van oxidatieve stress. Dit proces leidt tot huidveroudering en huidproblemen zoals eczeem, ontstekingen en psoriasis, want de agressieve stoffen tasten je gezonde (huid)cellen aan. 

Wat helpt echt tegen rimpels? 

De tijd kan je niet stilzetten, iedereen krijgt op een bepaald moment te maken met rimpels. Wat je wel kan doen is goed voor jezelf en je huid zorgen, zodat je met een stralende, gezonde huid mooi en verzorgd oud wordt! 

Er bestaan heel wat antirimpelcrèmes, maar geloof niet zomaar alles wat er op de verpakking staat. De ene crème is de ander niet en jouw huidverzorgingsproducten moeten niet alleen afgestemd worden op jouw leeftijd maar ook op jouw huidtype en huidproblemen.

Verzorging tussen je 25 à 35 

Vanaf je 25e heb je vooral verzorging nodig die gericht is op het voorkomen van de eerste tekenen van huidveroudering zoals het ontstaan van fijne lijntjes. Zorg voor een uitstekende bescherming met SPF en kies een crème die je huid goed hydrateert en voedt. 

Verzorgingstips: 

  • Kies voor producten op basis van hyaluronzuur. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat het vochtpeil van je huid optimaal blijft. Zo krijgen droogtelijntjes geen kans! 
  • Glycolzuur en Retinol stimuleren je celvernieuwing en geven je collageen- en elastineproductie een boost. 

  • Vitamine C is een krachtige antioxidant die je huid beschermt en je teint verbetert.

Kun je wel wat hulp gebruiken voor het bepalen van de juiste producten? Bekijk dan hieronder de complete skin care routines die we speciaal samenstelden voor iedereen die graag preventief wilt werken aan anti-aging.

Shop hier jouw complete skin care routine


Verzorging vanaf je 50ste

Tussen je 50ste en 60ste ondergaat je huid weer heel wat veranderingen. Voor en tijdens de overgang neemt de hoeveelheid oestrogeen af en ook je collageenproductie is ondertussen sterk afgenomen, waardoor je huid veel dunner en droger wordt. Je huid heeft hierdoor meer behoefte aan voedende, rijke producten die je huid optimaal hydrateren. 

Verzorgingstips:

  • Peptiden zullen het tekort aan collageen en elastine opvullen. 

  • Kies vooral voor producten die huidverstevigend werken. 

  • De gevoelige huid rond je ogen kan extra liefde gebruiken met een aparte oogverzorging

  • Vergeet ook je hals en decolleté niet!


Anti-rimpelbehandelingen die echt werken

De juiste thuisverzorging is de basis voor een gezonde, mooie huid. Maar in het instituut kunnen we dit resultaat nog versterken met onze anti-rimpelbehandelingen.  We hebben een aantal behandelingen die we graag inzetten als het gaat om het vervagen van rimpels, fijne lijntjes en het behandelen van de verslapte huid.

Timexpert behandelingen tegen rimpels, pigmentvlekken en verslapte huid 

De manier waarop je veroudert is voor iedereen anders. Rimpels, pigmentvlekken of verslapte huid zijn allerlei gevolgen van huidveroudering. Met onze Timexpert behandelingen bieden wij een oplossing op maat van je huid! We kijken eerst naar jouw huidtype en de conditie van jouw huid voordat we in overleg met jou besluiten welke behandeling het best past bij jouw wensen en huid.


Microneedling

Microneedling is een fantastische huidverbeterende behandeling. Met het toestel maken we minuscule gaatjes in je huid, waardoor de actieve werkstoffen beter kunnen indringen. Je huid bekijkt deze gaatjes als schade, waardoor ze hard aan het werk gaat om extra collageen en elastine te produceren om zo de huid weer te herstellen. Zo werken we aan een elastischere en stevigere huid! 

Peelings 

Heeft je huid haar stralende glow verloren? Dan is een peelingkuur ideaal. Een peeling op basis van zuren verbetert je huidtextuur en teint, waardoor je terug van een frisse huid geniet! 

Wil je iets doen aan je rimpels, fijne lijntjes en huidtextuur? 

Onze huidexperts helpen je er graag bij! Bij Coco’s Luxury Beauty Bar in Antwerpen adviseren we je op maat van jouw huid. tekenen van huidveroudering bekijken via het huidanalyse apparaat

Boek je huidanalyse en dan stellen we graag een vrijblijvend behandelplan voor jou op met de juiste skin care en behandelingen. Wil je eerst meer weten over de huidanalyse? Lees dan hier meer over hoe een huidanalyse bij Coco's Luxury Beauty Bar in Antwerpen in z'n werk gaat. 

Liefs 

Team Coco’s 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x