Ontharen: suiker, wax of toch gewoon scheren?

23 maart 2022

Ontharen: suiker, wax of toch gewoon scheren?

Waxen vs. scheren

Laten we eens beginnen met een van de meest bekende manieren om van ongewenste haren af te komen: scheren. Ook als je nu niet meer scheert is de kans groot dat je ooit begonnen bent met het verwijderen van ongewenst haar met een scheermesje. Inmiddels zijn wij zelf fan van de (sugar)wax en zullen we niet snel meer beginnen met scheren. Waarom niet?Oksels waxen

  • De ervaring leert dat de huid na het waxen gladder is en dat ook langer zo blijft
  • Haartjes groeien na een scheerbeurt ontzettend snel weer terug, vaak zie je zelfs na dag 1 alweer stoppeltjes
  • Hoe voorzichtig je ook bent, je hebt jezelf vast al eens bezeerd met een scheermesje. We know we have.

Wij gaan dus liever voor andere ontharingsmethodes zoals waxen of harsen.

Wat zijn dan de voordelen van waxen als ontharingsmethode?

  • Haartjes komen dunner en zachter terug
  • Je hebt er langer plezier van 
  • Minder huidirritatie 
  • Ultiem zachte en gladde huid

Wax vs Suikerwax

Wanneer je voor een ontharingssessie naar Coco's Luxury Beauty Bar in Antwerpen komt kun je kiezen uit ontharen met filmwax, striphars of suikerhars. Welke je kiest heeft voornamelijk te maken met jouw persoonlijke voorkeur maar ook met welk lichaamsdeel je graag wilt ontharen.

Wat zijn de verschillen tussen ontharen met filmwax en suikerhars?

suikerwax AntwerpenSugarwax is een zachte en veilige methode om effectief ongewenst haar te verwijderen. Vooral voor de extra gevoelige huid is suikerontharing een goed idee. Suikerwax hecht zich enkel aan de haartjes waar filmwax wat meer aan de huid blijft plakken. Daarom wordt een klassieke waxbehandeling vaak als iets pijnlijker ervaren.

Voordat je kunt starten met waxen moeten de haartjes minimaal een halve centimeter lang zijn, als ze korter zijn dan een halve centimeter hechten ze zich niet goed genoeg aan de waxstrip. Doordat enkel haartjes zich hechten aan de suikerhars kun je daar al terecht met haren met een lengte van 3mm. Je hebt hier dus een minder lange uitgroeiperiode.

Welke manier van ontharen je kiest is dus vooral een persoonlijke voorkeur. Wij raden je dan ook aan om beide manieren uit te proberen zodat je kunt ervaren welke manier voor jou het beste werkt. Heb je advies nodig of heb je nog vragen? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Wil je direct een afspraak maken? Klik dan op de button hieronder

Nazorg is het halve werk

Welke ontharingsmethode je ook kiest, het is altijd goed om je huid daarna extra goed te verzorgen om irritatie en ingegroeide haartjes te voorkomen. Vooral om dat laatste te voorkomen is het belangrijk om tussen je ontharingsbeurten door goed te blijven exfoliëren én hydrateren. Wil je meer weten over het hoe en wat van lichaamsverzorging? Lees dan ook eens onze blog: Heb ik een lichaamsverzorgingroutine nodig?

Last van ingegroeide haartjes?

Heb je veel last van ingegroeide haartjes? Dan raden we je met klem dit ingrown hair serum aan van Outback Organics. Het is geschikt voor zowel lichaam als gelaat en heeft een dubbele werking omdat het zowel ingegroeide haren voorkomt als behandelt. Dit serum kopen? Dat kan gemakkelijk en snel op onze webshop.

Nog meer weten over ingegroeide haren? Kijk onderstaande video waarin Carla meer vertelt over ingegroeide haartjes en wat je er tegen kunt doen.

Coco's Luxury Beauty Bar in Antwerpen

Bij het team van Coco’s Luxury Beauty Bar ben je in goede handen. Alle medewerkers zijn geschoolde huidexperts/schoonheidsspecialisten die hun kennis continu bijschaven op basis van de nieuwste inzichten, behandelingen en technieken. Zo helpen we je onder andere naar de best mogelijke versie van jouw huid. Daarvoor doen we eerst een gratis huidanalyse om inzicht te krijgen in jouw huidconditie. Wil je direct daarna starten met een behandeling? Boek dan een Discovery Treatment. Naast huidverbetering bieden we allerlei verschillende behandelingen aan op het gebied van beauty en schoonheidsverzorging. Wil je weten welke behandelingen we allemaal aanbieden? Klik dan hier.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x