Coco's Luxury Beauty Bar

Mijn blog over mijn Schoonheidssalon in Antwerpen voor de schoonheidsschool!

Schoonheidssalon in Antwerpen

Rebecca is momenteel 31 jaar jong en woont in Antwerpen. Ze is de fiere eigenares van haar eigen schoonheidssalon in Antwerpen Coco’s Luxury Beauty Bar’. Haar verhaal begon in het voorjaar van 2018. Het pad dat haar naar dat fantastische concept toe heeft gebracht was niet eenvoudig en kwam erg onverwacht. "Oorspronkelijk ging ik zelfs voor een corporate carrière in Nederland. Mijn man werd door ziRebecca, de Eigenaresse van Coco's Luxury Beauty Bar een schoonheidssalon in Antwerpenjn huidige werkgever gevraagd om in België te komen werken. Ik als non-Belg, een Nederlandse, vond dat maar een al te spannend avontuur om te gaan vertoeven tussen onze gezellige zuiderburen. Na een korte periode van overleg en het afwegen van de voor- en nadelen besloten we er voor te gaan. 1 juli 2018 was het dan zo ver.  Alles was totaal nieuw."

 


"Het duurde niet lang vooraleer ik onder de mensen wou komen. Ik wou uitzoeken wat ik écht wou gaan doen. Veel Belgische regels waren en zijn mij soms nog vreemd, maar ik had al wel snel door dat er zoiets is als 'gesubsidieerd studeren met de KMO portefeuillebestond. In Nederland zijn opleidingen over het algemeen redelijk duur.  Het was een echt feest!" Rebecca volgde veel verschillende opleidingen. "Ik had mij daarom ingeschreven voor verschillende opleidingen van het thema Make-Up tot een opleiding Interieurstylist. Het is uiteindelijk tijdens de allereerste opleiding Wimper- en Wenkbrauwspecialist aan de Schoonheidsschool, dat ik mijn passie gevonden had: de beauty sector! Mijn persoonlijke waarden, resultaat van mijn werk, mensen tevreden maken en goede service leveren kan ik hier helemaal in kwijt. Uiteindelijk ben ik voor de Allround Schoonheidsspecialist opleiding gegaan. In Februari 2019 ben ik afgestudeerd en sinds april 2019 heb ik mijn schoonheidssalon in Antwerpen: Coco’s Luxury Beauty Bar."

 

“Binnen Coco’s Luxury Beauty Bar leveren we de beste service en doen we écht maatwerk. Het belangrijkste van onze speerpunten is maatwerk advies en een maatwerk behandelplan. Daar hoort kennis bij van de huid, maar ook van de behandelingen en van de thuisverzorgingen, wat werkt wel en wat werkt niet op een bepaalde problematiek? Daarom blijf ik mijzelf ontwikkelen. Ik lees veel vakbladen en artikelen en volg masterclasses. Mijn man en ik, zijn nu op het punt dat ik kan gaan nadenken over de 'Coco’s Academy', wat moet het personeel weten, hoe loopt de onboarding, de follow up etc. Mijn plan is namelijk niet deze ene vestiging op de Mechelsesteenweg. Mijn plan is 5 vestigingen binnen 5 jaar. En of dat er nou 4 of 6 zijn binnen 4 of 6 jaar, dat maakt niet uit. Maar groei zal er zijn! En dat betekend ook dat ik mijzelf misbaar moet maken en het personeel ook constant moet blijven bijscholen met opleidingen van onder meer de Schoonheidsschool."

Jezelf blijven ontwikkelen

"Je bent nooit te oud om te ondernemen en om te leren. Je moet je altijd blijven ontwikkelen.  Dat is niet alleen belangrijk als ondernemer maar ook als mens. Je bent nooit te oud om te ondernemen en om te leren. Bij mijn eigen personeel probeer ik ontwikkeling te stimuleren door regelmatig met z’n allen een opleiding te volgen en door blijvend te investeren in de nieuwste trends op het gebied van beauty die aansluiten bij onze missie en visie. Daarnaast doe ik bepaalde behandelingen exclusief waardoor ze extra nieuwsgierig worden om meer te leren. Zelf heb ik verschillende extra opleidingen gevolgd aan de Schoonheidsschool als Visagie, Wimperlifting, en Henna Brows.Mijn motivatie is zoals een vriendin zegt dat ik lijd aan ambitie. Ik wil niet stilstaan. Ik wil echt écht resultaat van mijn werk zien en mensen blij maken. Ik wil mensen helpen. In deze De duo cabine van onze schoonheidssalon in Antwerpen. Hier kan je met twee komen voor een duo gelaatsverzorging of andere duo verzorgingenmaatschappij heb je nou eenmaal een helpende hand nodig die je wegwijs maakt in wat wel en niet werkt als het aankomt op persoonlijke verzorging. Je moet ook altijd iets laten groeien."


"Iets anders wat ik heb moeten leren is personeel is personeel. Ik ben enorm voor goedwerkgeverschap. Daartegenover staat goedwerknemerschap. Dat is soms ver te zoeken. Je moet echt zorgen dat jouw personeel bij jouw zaak past en dat je goed over en weer communiceert met wat jij verwacht, maar ook wat de verwachtingen zijn van jouw personeel. En dit is een open deur, maar je moet echt je leiderschapsstijl aanpassen naar de behoefte en de noden van het team."


Een eigen ambitie

"Ik kan alleen maar zeggen, 7 maanden na de opening, woow! Wat heb ik veel geleerd, sommige lessen zijn letterlijk duur, en sommige lessen had je niet verwacht te moeten leren, maar wat is het waardevol. En dat is ook mijn advies aan studenten van  de Schoonheidsschool. Je kan altijd een nieuwe richting uitgaan. als je iets voor jezelf wilt beginnen, gewoon doen.  Regel mensen om jou heen die je kunnen voorzien van verschillende visies en meningen, luister naar de zinnige dingen, maar laat je niet tegenhouden om je droom te bereiken. Je bent altijd welkom om tijdens een ontspannende gelaatsverzorging jouw verhaal te komen doen of me meer vragen te stellen over waar ik tegen aan gelopen ben. Heel veel plezier en succes, ik weet dat jij het kan!"

 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x