Huidherstel na de zomer: 7 tips

4 september 2023

Huidherstel na de zomer: 7 tips

7 Tips voor Huidherstel na de Zomer

We hate to break it to you maar eh... de zomer loopt op z'n eind. En alhoewel we nog hoop hebben op een heerlijke indian summer in september is het wel een goed idee om alvast aan de slag te gaan met huidherstel. Huh? Huidherstel, waarom? Na maanden van zonnebaden, zwemmen in zout of chloorwater, terrasjes, alcohol en andere avonturen in de buitenlucht kan het bijna geen verrassing zijn dat je huid daar toch het een en ander van heeft mee gekregen. Tijd dus om je huid een beetje liefde te geven! Hier zijn 7 essentiële tips voor het herstellen van je huid na de zomer.

1. Hydrateer, hydrateer, hydrateer!

Hydratatie is hét keyword voor dit najaar. Na zoveel blootstelling aan de zon en chloorrijk water is je huid mogelijk uitgedroogd. Het is dus tijd om die vochtbalans te herstellen. Kies thuis voor een rijke, hydraterende crème en overweeg ook een vochtinbrengend serum met bijvoorbeeld hyaluronzuur. 

Heb je een droge tot normale huid? Dan raden wij deze crème en dit serum aan van Timexpert Hydraluronic. Heb je een vetter huidtype? Dan kun je beter kiezen voor deze crème en hetzelfde serum.

Ga je voor een echte hydratatieboost? Kom dan eens langs voor een behandeling. De Timexpert Hydraluronic behandeling is een heerlijke, hydraterende behandeling die je huid voedt en hydrateert. Wist je trouwens dat deze behandeling bekend staat om z'n opvullende werking als het gaat om rimpels en lijntjes? 

2. It's peeling season

Een peeling bij Coco's Luxury Beauty Bar bevat een hogere concentratie werkstoffen waardoor deze vaak een stuk effectiever is dan de exfolierende producten die je thuis kunt gebruiken. Na de zomer eens langskomen voor een peeling is dan ook zeker een goed plan! Je vernieuwt als het ware je huid en zorgt dat ophopingen van vuil, dode huidcellen en talg geen kans krijgen. Peelings zijn in het najaar, herfst en winter super populair en dat is niet voor niets. Doordat je niet meer constant wordt blootgesteld aan directe UV-straling van de zon is het ideaal om tijdens deze periode een peeling te laten doen zodat je huid optimaal kan herstellen en vernieuwen.

Natuurlijk kun je ook thuis aan de slag met het exfolieren van je huid. Wil je graag een zachte scrub met korrel? Dan raden we de 365 Soft Scrub aan. Liever een chemische exfoliant? Kies dan voor het Expert Lab Glycocure mask in combinatie met de Glycocure booster op basis van glycolzuur. 

3. Voed en bescherm je Huid met Antioxidanten

De zon kan met vrije radicalen heel wat schade aanrichten maar gelukkig kun je je huid beschermen én herstellen door het gebruik van antioxidanten in je huidverzorging. Kies voor thuisverzorging met ingrediënten als vitamine C en/of vitamine E. Dé behandeling op het gebied van antioxidanten is onze Timexpert Radiance C+ behandeling. Deze behandeling beschermt en herstelt je huid niet alleen maar zorgt ook nog eens voor een prachtige glow up


4. Kalmeer en Herstel met Timexpert SRNS

Denken wij aan huidherstel dan denken we aan Timexpert SRNS van Germaine de Capuccini. Zeker wanneer je huid zonneschade heeft opgelopen helpt de Timexpert SRNS behandeling in combinatie met de Timexpert SRNS producten voor thuis bij het herstellen en kalmeren van de huid. Precies wat je huid nodig heeft na een heerlijke zomer vol zon, zee en gezelligheid.

5. SPF is your BFF

Oké, het mag dan wel (bijna) tijd zijn om die teenslippertjes en strandlakens op te bergen maar hou die SPF maar fijn bij de hand. UV-straling is het hele jaar door aanwezig en kan ook als de zon niet schijnt schade aanrichten. Kies dus voor een breedspectrum zonnebrandcrème of emulsie met SPF50 die je dagelijks kunt aanbrengen én hersmeren. 

6. Zorg voor balans

Je kunt wel als een gek aan de slag gaan met uitgebreide skincare routines en wekelijkse behandelingen maar wanneer je verder niet goed voor jezelf en je lichaam zorgt blijft het dweilen met de kraan open. Zorg voor voldoende slaap, eet gezond en gevarieerd en probeer stress zoveel mogelijk te minimaliseren. Dat ga je zeker terug zien aan je huid!

7. Laat het aan de experts over

Wil je werken aan huidherstel maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Kom dan een langs voor een Discovery Treatment bij Coco's Luxury Beauty Bar in Antwerpen. We kijken dan met ons huidanalyse apparaat naar de conditie van je huid en zien dan bijvoorbeeld hoe het gesteld is met je vochtbalans maar brengen ook zonneschade en onzuiverheden in kaart. Na de analyse gaan we direct aan de slag met een huidherstellende behandeling op maat van jouw huid. En jij? Jij hoeft dan alleen nog maar te genieten van een heerlijk momentje voor jezelf.

gratis huidanalyse antwerpen


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x