Een inkijkje in de ruwe schetsen van Coco's Luxury Beauty Bar

Een inkijkje in de ruwe schetsen van Coco's Luxury Beauty Bar

Ja, mijn eigen beauty imperium, daar waren we gebleven in mijn blog vorige week. Maar hoe dan? Hoe moet dat eruit zien, met wie wil ik samen werken en belangrijker nog, wat is mijn concept? Door mijn jaren ervaring als klant bij verschillende beauty salons in verschillende dorpen en steden kende ik al aardig wat merken, inrichtingen en service niveaus. Over sommige salons was ik zeer tevreden terwijl ik bij andere salons maar een naar mijn mening povere experience had gehad.

Dus terug naar mijn eigen pijlers, ‘Resultaat van je werk’, ‘mensen blij maken’ en ‘goede service bieden’. ‘Resultaat van je werk’ en ‘mensen blij maken’ zouden gegarandeerd moeten worden door het merk waar ik mee werk en de (top) kwaliteit die ik kies waarmee we onze behandelingen uitvoeren. ‘Goede service’ is eigenlijk waar de rest van het concept op stoelt. De customer journey bij Coco’s Luxury Beauty Bar moet van A tot Z in de puntjes geregeld en uitgedacht zijn. Van een top ontvangst, tot een mooie selectie aan hapjes en drankjes, echt de tijd nemen voor een klant en klanten proberen positief te verrassen. Bovenal wil ik mijn enthousiasme en passie laten doorschemeren en de salon(s) op een professionele manier runnen. O en ik wil absoluut geen tingel tangel muziek of gewurgde meeuwen en van die typische kleurstellingen. Coco’s Luxury Beauty Bar wordt een combinatie tussen elegantie en luxe.

OK, initiele lijnen van het concept werden duidelijk. Maar met wie dan? Want wat voor mij naast de klant centraal moest staan, en nog altijd, is de kwaliteit van het product. Ik wil resultaat van mijn werk, want ontspanning van de klant is fijn, maar dat laat zich niet meten.

In Oktober 2018 gingen manlief en ik op een zondagmiddag naar de Estetika beurs. Onverwachts heeft deze ongeplande trip een einde gemaakt aan een wekenlange zoektocht, want na kennismakingsgesprekken met diverse merken die daar hun stand hielden, botsen wij op de indrukwekkende stand van Germaine de Capuccini. Micheline van de Voorde, de oprichtster van Saisons, de distributeur van Germaine de Capuccini in de Benelux, zag mijn verwonderde blik en nodigde ons direct heel hartelijk uit voor een gesprek met een van de accountmanagers om het merk beter te leren kennen.

Dat gesprek heeft meer dan anderhalf uur geduurd en het heeft ander halve week later bij ons thuis nog een vervolg gekregen. De doortastendheid, de support,  de professionaliteit, de kwaliteit van de producten, de waarden en de normen en de oprichtster van niet alleen Saisons, maar van Germaine de Capuccini zijn voor mij doorslaggevend geweest.

Carmen Vidal, de oprichtster van Germaine de Capuccini, streefde naar de professionalisering van de beauty sector; Kwaliteitsvolle producten, minutieus onderzoek naar ingrediënten, een enorm uitgebreid gamma (meer dan 500 producten) met specifieke producten voor specifieke huidbehoeften. Niet voor niets is dit merk in 80 landen verkrijgbaar, behoort het tot de top vijf wereldmerken en wordt het enkel verdeeld bij schoonheidsspecialistes en de spa’s van top hotelketens.

En Micheline van de Voorde, die eigenhandig de distributie van Germaine de Capuccini heeft opgebouwd van niets in België naar een professioneel bedrijf met 23 dames, en inmiddels verantwoordelijk voor de distributie in de Benelux. Wat een girl power en inspiratie. En om toegang te hebben tot coaching van zo’n ervaren powervrouw is natuurlijk onbetaalbaar voor een startende ondernemer als ik.

Genoeg onbedoelde reclame! Wil je weten hoe ik verder vorder met het opbouwen van mijn zaak? Volgende week een nieuwe blog over de echte ‘start’ in onze thuissalon. Volg ons in de tussentijd ook via facebook en instagram

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x