Huh? Beauty Bar? En je corporate carrière dan?

Huh? Beauty Bar? En je corporate carrière dan?

Huh? Beauty Bar? In Antwerpen? Ging jij niet voor een corporate carrière in Nederland? Haha ja, dat zijn de vragen die ik afgelopen maand en vooral sinds vorige week regelmatig krijg. Daarom wil ik jullie de komende weken tot aan de opening van Coco’s Luxury Beauty Bar meenemen op het pad dat ik het afgelopen jaar gevolgd heb.

Februari 2018 is voor mij het start signaal geweest om na te denken over mijn toekomstige carrière. Voor mijn man kwam er een mooie professionele kans voorbij, waarbij emigreren naar België een vereiste was. Hoewel ik ontzettend happy in mijn Job bij Eneco Energy Trade was en ik daar ontzettend veel heb geleerd en nog kon leren, was voor mij al wel duidelijk dat ik dat niet ging kunnen combineren eenmaal verhuisd in België.

In mijn laatste maand bij Eneco heb ik het advies gekregen van iemand die ik immens respecteer, dat wat er ook gebeurde ik op mijn handen moest blijven zitten totdat ik zeker wist wat ik wilde, en niet moest gaan voor het eerste de beste makkelijke oplossing. Hoewel de roep van de boerentoren (KBC kantoor in Antwerpen) redelijk hard klonk, zat ik daar, in de eerste weken, helemaal in mijn Remi. Geen job, geen verplichtingen, man weg naar het buitenland voor een opdracht en ik met twee honden, waarvan 1 niet zindelijk in een klein dorp waar ze niet gewend zijn aan uitbundige Hollanders. Wat volgende was een enorm stressvolle periode waarbij ik geen flauw idee had wat ik moest gaan doen. De key pijlers die ik voor mezelf had opgesteld; Resultaat van je werk, mensen blij maken en goede service bieden kunnen op zo’n beetje elk beroep worden toegepast! Maar vrijheid en zelf verantwoordelijkheid nemen daarentegen.. een Hollandse midden in de Belgische hiërarchische cultuur..

“Ga toch wat cursussen volgen” stelde mijn man voor, “dan kom je onder de mensen”.. zo gezegd zo gedaan. Ik had mijzelf ingeschreven voor een varia aan korte cursussen en workshops met als doel mijn creatieve geest te prikkelen en was zeker dat ik zo mijn geniale ingeving zou ontvangen. Uiteindelijk was het na mijn eerste cursus over wimpers en wenkbrauwen dat ik merkte dat ik zo veel energie had toen ik thuis kwam en mijn man vol passie kon vertellen over hoe je wimpers verft. Ok, de beauty sector dus. Dat maakte het makkelijker voor mij, maar mijn goed betaalde job en veelbelovende carrière inruilen om ergens voor iemand anders rekening te werken zag ik niet zitten. Ik heb eigenlijk altijd al willen ondernemen, ‘later, wanneer ik groot ben’. Waarom niet nu in de praktijk brengen?

Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar concepten die wel werken in Nederland maar niet in België bestonden of niet op grote schaal. Het initiële idee van een waxbar was ik razend enthousiast over, totdat een beetje markt onderzoek uitwees dat niet elke Belgische dame en heer perse dezelfde gebruiken en openheid heeft als de Nederlandse dame en heer. Zo volgde er nog een aantal ideeën en kreeg ik inmiddels via diverse wegen interessante jobs aangeboden in loondienst die perfect aansloten bij mijn carrière pad.. Maar ik had mijn hart verpand aan de moeilijke weg. Ik ging doen waar veel mensen over denken, weinig mensen over spreken en nog minder mensen die het daad werkelijk doen, ik had besloten dat het roer om ging. En de koers? Mijn eigen beauty imperium!

Benieuwd hoe mijn avontuur verder gaat en waar Coco’s Luxury beauty Bar voor staat? Volgende week een nieuwe blog over het uitwerken van ons concept en waarom wij werken met Germaine de Capuccini. Volg ons in de tussentijd ook via facebook en instagram

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x