Het uitbouwen van ons dream team!

Het uitbouwen van ons dream team!

In tegenstelling tot het moeten opkomen van het volkomen logische besef dat we tijdig moesten beginnen met het opbouwen een community en een klantenkring waren we al wel wat doortastender ten aanzien van het uitzetten van een vacature medio januari. Immers, werknemers hebben ook opzegtermijnen en ik wilde eigenlijk per maart al mensen in dienst nemen om zo voldoende op elkaar ingespeeld te raken, opleidingen te voorzien en behandelingen uit te schrijven. 

Dus daar zat ik begin december. Nog voor mijn allereerste klant was langs geweest, wederom in de auto op mijn laptop, een vacature te tikken. Mijn man grapte nog naar me dat ik meer personeel zou hebben dan klanten.. Iets wat gelukkig niet waar is, maar op het moment dat ik dit schrijf zit de agenda voor Coco’s Luxury Beauty Bar in april nog niet vol.. Dat is overigens een van de angsten die ik heb, dat ik daar straks iedereen sta aan te kijken hele dagen lang.. Ik weet dat die angst irrationeel is en ik put er tegenwoordig kracht uit. Ik heb ergens maanden geleden gelezen dat je je angsten moet omhelzen en zien als teken dat je buiten je comfort zone treedt. Ik doe niet anders. Elke dag weer. Dus als mensen mij nu vragen hoe het gaat, dan zal ik ook vol trots bekennen dat ik meerdere paniek momenten per week heb gehad, waar ik lering uit kan trekken.

Maar terug naar de autorit in Engeland. Wat moet er eigenlijk in een vacature staan? En waar ben ik naar op zoek? Kopietjes van mij qua passie voor het vak en het leven, intelligentie en ambitie, maar met net iets minder durf zodat ze wel voor en met mij willen werken en in loondienst, in plaats van op zelfstandig basis of voor zichzelf. En het liefst start ik met 5 dames, maar dat is budget technisch niet realistisch op dit moment. Dat is voor eind 2019!

Ik heb de vacature geplaatst op facebook, waar ik over een maand tijd een hele vier reacties ontvangen heb van geen enkele Nederlands sprekende kandidaat.. gelukkig heb ik de vacature ook op een vacaturesite geplaatst. Daar ben ik overdonderd door tientallen (!) reacties van dames en heren die zich konden vinden in het samen met mij pionieren en om Coco’s Luxury Beauty Bar uit te bouwen. Na een aantal sollicitatie gesprekken had ik mijn favoriete kandidate, mijn rechterhand van het eerste uur, Tessa.

Mijn man en ik hebben snel geschakeld om Tessa te kunnen aannemen. En dan begint weer een nieuwe malle molen.. aanmelden bij een sociale partner, het laten opstellen van een arbeiders reglement, uitzoeken of mijn dame een ‘arbeider’ of een ‘bediende’ is, in de weer met offertes voor ‘maaltijdcheques’ en vereisten van een ‘paritair comité’. Ja, ik ben nieuw in het ondernemen, maar ik ben nog nieuwer in dit hele België. Waar ik dacht dat mijn jarenlange ervaring in de accountancy en het bankwezen mij wat voorsprong zou geven op hoe zaken werken en wat er allemaal geregeld moet worden, blijkt dat in België toch allemaal net wat anders te werken of eigenlijk totaal anders…

Gelukkig ga ik geen uitdaging uit de weg en is Tessa ondertussen helemaal netjes geregeld met en een mooi arbeidsvoorwaardenpakket, al zeg ik het zelf, gestart per afgelopen vrijdag. De agenda van april en mei gaan bepalen hoe snel ik kan gaan opschakelen naar 2 of 3 Tessa’s zonder mij vast te laten lopen qua werkkapitaal en het budget wat ik mezelf gegeven heb, want tenslotte, het moet wel ondernemen blijven. Gelukkig heb ik al wel een ruime flexibele schil weten te vinden.

Volgende week ga ik jullie updaten over de vorderingen in het pand! Wellicht met een sneak peak! Ik ben zelf in ieder geval razend benieuwd en zou het liefst morgen al daar willen beginnen!! Sien, mijn interieurarchitect en chef de verbouwing weet dit, en probeert mij tevergeefs te temperen.. Wellicht als ik morgen eens langs ga met extra enthousiasme dat ik de mannen iets sneller kan laten werken?? ;). Volg ons in de tussentijd ook via facebook en instagram! P.S. 4, 5, 6 en 7 april hebben we onze opendeurdagen, kom gerust langs voor een hapje en een drankje of om te genieten een van onze heerlijke minibehandelingen die we tijdens de opendeurdagen aanbieden! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x