7 veelgestelde vragen over SPF

11 mei 2022

7 veelgestelde vragen over SPF

7x SPF en zonnebrand

Ondanks dat het beschermen van je huid tegen de schadelijke UV-stralen van de zon het gehele jaar een belangrijk onderwerp is, is het juist in deze tijd waarin de zon extra begint te schijnen en we weer wat meer huid laten zien een hot topic. Huidspecialisten over de hele wereld benadrukken vrijwel dagelijks het belang van een goede SPF.  SPF staat trouwens voor: Sun Protection Factor. Wij merken dat er nog veel vragen zijn over zonnebrand en het gebruik ervan: tijd voor een blog dus!

Iedere dag een SPF dragen, is dat echt nodig?

Ab-so-luut. Ongeveer 40% van de kankergevallen die ontdekt worden zijn een vorm van huidkanker. Door dagelijks je huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon verklein je de kans op huidkanker én je hebt minder kans op andere huidproblemen zoals pigmentvlekken en rimpels.

Ik blijf de hele dag binnen, moet ik dan ook zonnebrand smeren?

Zeker weten! UVA stralen gaan door wolken en glas en kunnen jouw huid op die manier ook beschadigen op een bewolkte dag of wanneer je op kantoor aan het werk bent in de buurt van een raam.

SPF, gebruik ik dat voor of na mijn dagcrème?

We merken. dat veel mensen twijfelen over de volgorde van hun skincare routine en dan met name of dat ze hun zonnebrand moeten smeren voor of na hun moisturizer. Het juiste antwoord is: Zonnebrand smeer je na je dagcrème en is de laatste stap in je huidverzorgingsroutine.

Welke factor moet ik smeren?

In principe geldt, hoe hoger de factor hoe beter je je huid beschermt. Ga op een zomerse dag op z'n minst voor SPF30 om je huid zo optimaal mogelijk te beschermen tegen de zon en zorg ervoor dat je je iedere twee uur opnieuw insmeert.

Welke factor zonnebrand SPF

UVA en UVB, wat is dat ook alweer?

De UV-stralen van de zon worden opgedeeld in drie categorieën: UVA, UVB en UVC stralen. UVC stralen worden over het algemeen geblokkeerd door de ozonlaag. UVA en UVB stralen vinden hun weg naar ons en onze huid. UVA stralen veroorzaken geen zonnebrand maar zijn op lange termijn gevaarlijk omdat ze onder andere huidkanker kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn ze de boosdoeners als het gaat om vroegtijdige huidveroudering en pigmentatie. UVB stralen zijn de UV stralen die zorgen voor een gebruinde huid en daarmee ook zonnebrand. Ook UVB stralen kunnen huidkanker veroorzaken, ze gaan echter niet door wolken of glas.

Hoeveel zonnebrand moet ik gebruiken?

Onze vuistregel is drie vingerlengtes product. Dat zou genoeg moeten zijn voor je gezicht, hals en decolleté. Belangrijk is dat je ook de delicate delen van je gelaat niet vergeet zoals je oren en neus. Kiani maakte voor ons al eens een video om te laten zien hoe je je SPF het best kunt aanbrengen. Bekijk 'm hier.

Is zonnebrand wel milieuvriendelijk?

Zonnebrand staat erom bekend niet al te vriendelijk te zijn voor het milieu en dan met name voor de oceaan. Veel SPF producten bevatten microplastics en doordat we de zee in gaan en daar resten SPF achterlaten komen dus ook die microplastics weer terecht in de oceaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende oceanfriendly SPF producten op de markt. De Timexpert Sun producten van Germaine de Capuccini zijn bevatten geen microplastics en zijn oceaanvriendelijk.

Huidadvies nodig of nog vragen over zonnebrand?

Heb je nog meer prangende vragen over SPF en het beschermen van je huid? Stuur dan een e-mail naar rebecca@cocosluxurybeautybar.com en we verzamelen ze voor het volgende deel van deze SPF blog! Wil je graag persoonlijk huidadvies of weten welke zonnebrandcrème het best bij je past? Ga dan voor een gratis huidanalyse bij Coco's Luxury Beauty Bar! Met ons professionele huidanalyseapparaat bekijken we je huid en kunnen we precies zien wat er nodig is om jouw huid de beste versie van zichzelf te laten zijn. Wil je liever dat we direct aan de slag gaan met jouw huid? Boek dan een Discovery Treatment: dan starten we met een uitgebreide huidanalyse en gaan we daarna direct aan het werk met jouw huidverbeteringsplan.


korting op Golden Caresse van Germaine de Capuccini in onze webshop!

Germaine de Capuccini heeft haar Golden Caresse zonnelijn opnieuw uitgebracht onder de name Timexpert Sun en is daarmee helemaal ocean friendly! Daarom kan je op dit moment jouw favoriete Golden Caresse zonneproducten van Germaine de Capuccini in onze webshop kunt scoren met korting! Tijd om dat zomervoorraadje aan te leggen dus! Klik op de button hieronder om direct naar de webshop te gaan, je hebt geen code nodig.



{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x